OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Artykuł: Posiedzenie Zarządu Powiatu Ostrowskiego 29 października 2014 roku

Posiedzenie Zarządu Powiatu Ostrowskiego 29 października 2014 roku

pokaż metadane
Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
Czas wytworzenia: 2014-10-29
Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
Licznik wejść: 4

Załączone pliki

  1. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/356/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie uchwalenia „Programu współpracy Powiatu Ostrowskiego z organizacjami pozarządowymi i innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego na rok 2015”,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  2. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/357/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie zmiany w podziale środków finansowych Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, przeznaczonych na realizację zadań z zakresu rehabilitacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w 2014 roku, określonych Uchwałą nr XLI/343/2014Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 września 2014 roku,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  3. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/358/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie ustalenia szczegółowych zasad ponoszenia odpłatności za pobyt w Powiatowym Zespole Interwencji Kryzysowej w Słupi pod Kępnem
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  4. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/359/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie zmiany nazwy i nadania statutu Galerii Sztuki Współczesnej w Ostrowie Wielkopolskim
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  5. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/360/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie określenia zasad udzielania dotacji na prace konserwatorskie, restauratorskie lub roboty budowlane przy zabytkach wpisanych do rejestru zabytków znajdujących się na obszarze Powiatu Ostrowskiego
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  6. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/361/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie ustalenia wysokości opłat za usunięcie pojazdu z drogi i jego przechowywanie na parkingu strzeżonym oraz wysokości kosztów powstałych w razie odstąpienia od usunięcia pojazdu z drogi
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
  7. określenia sposobu wykonania uchwały Nr XLII/362/2014 Rady Powiatu Ostrowskiego z dnia 29 października 2014 roku w sprawie wyboru biegłego rewidenta do zbadania sprawozdania finansowego Powiatu Ostrowskiego za rok 2014
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Danuta Aleksandrzak
    Czas wytworzenia: 2014-10-29
    Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
    Czas udostępnienia: 2014-11-04 14:22:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski