OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Artykuł:

pokaż metadane
Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
Czas wytworzenia: 2017-11-17
Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
Czas udostępnienia: 2017-11-17 10:28:36
Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
Licznik wejść: 535

Załączone pliki

  1. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2017-12-18
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2017-12-29 14:21:54
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 145
  2. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2017-12-28
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2017-12-29 14:30:43
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 87
  3. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-02-08
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-02-08 09:27:09
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 70
  4. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-03-28
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-03-28 08:35:58
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 29
  5. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-04-10
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-04-10 09:14:07
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 16
  6. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-04-23
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-04-23 12:27:45
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 26
  7. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-06-12
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-06-12 13:01:24
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 18
  8. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-07-10
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-07-11 08:45:43
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 13
  9. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-07-10
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-07-11 08:49:47
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 17
  10. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-07-27
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-07-27 11:44:31
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 15
  11. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-08-31
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-08-31 12:04:48
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 18
  12. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-10-02
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-10-02 11:43:34
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 19
  13. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-10-15
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-10-15 12:53:22
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 14
  14. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-10-25
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-10-25 15:20:33
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 14
  15. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-10-31
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-10-31 13:18:05
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 24
  16. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2018-12-11
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2018-12-11 16:02:51
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 28
  17. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Malwina Kujek
    Czas wytworzenia: 2019-01-02
    Osoba udostępniająca: Malwina Kujek
    Czas udostępnienia: 2019-01-02 11:00:26
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 33