OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Artykuł: XVII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 20 stycznia 2020 roku

XVII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 20 stycznia 2020 roku

pokaż metadane
Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Kinga Dudzińska
Czas wytworzenia: 2020-01-22
Osoba udostępniająca: Kinga Dudzińska
Czas udostępnienia: 2020-01-22 09:16:04
Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
Licznik wejść: 29

Załączone pliki

  1. w sprawie przejęcia od Wojewody Wielkopolskiego zadania z zakresu administracji rządowej
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Kinga Dudzińska
    Czas wytworzenia: 2020-01-22
    Osoba udostępniająca: Kinga Dudzińska
    Czas udostępnienia: 2020-01-22 09:12:42
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 4
  2. w sprawie ustalenia następującego przebiegu drogi powiatowej na terenie miasta Ostrowa Wielkopolskiego: Droga S11/Węzeł Ostrów Wielkopolski Wschód/Ostrów Wielkopolski – granica miasta, w skład której wchodzą ulice: Kaliska, al. Słowackiego, Dworcowa, Towarowa, Głogowska, Wrocławska, Sienkiewicza, Wojska Polskiego i Raszkowska
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Kinga Dudzińska
    Czas wytworzenia: 2020-01-22
    Osoba udostępniająca: Kinga Dudzińska
    Czas udostępnienia: 2020-01-22 09:14:47
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 3
  3. w sprawie pozbawienia drogi na terenie miasta Ostrowa Wielkopolskiego o przebiegu: Droga S11/Węzeł Ostrów Wielkopolski Wschód/Ostrów Wielkopolski – granica miasta, w skład której wchodzą ulice: Kaliska, al. Słowackiego, Dworcowa, Towarowa, Głogowska, Wrocławska, Sienkiewicza, Wojska Polskiego i Raszkowska, kategorii drogi powiatowej
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Kinga Dudzińska
    Czas wytworzenia: 2020-01-22
    Osoba udostępniająca: Kinga Dudzińska
    Czas udostępnienia: 2020-01-22 09:15:15
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 3
  4. w sprawie wyrażenia zgody na zawarcie kolejnej umowy dzierżawy części nieruchomości przez Zespół Szkół Ponadpodstawowych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach i na odstąpienie od obowiązku przetargowego trybu zawarcia umowy dzierżawy
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Kinga Dudzińska
    Czas wytworzenia: 2020-01-22
    Osoba udostępniająca: Kinga Dudzińska
    Czas udostępnienia: 2020-01-22 09:15:49
    Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
    Licznik pobrań: 3