OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Folder: 2014

2014

    Obwieszczenie Komisarza Wyborczego w Poznaniu

    Czas wytworzenia: 2014-12-02
    Czas udostępnienia: 2014-12-02 14:49:50

    Obwieszczenie Powiatowej Komisji Wyborczej w Ostrowie Wielkopolskim

    Czas wytworzenia: 2014-10-31
    Czas udostępnienia: 2014-10-31 08:15:55

    Obwieszczenie Powiatowej Komisji Wyborczej w Ostrowie Wielkopolskim

    Czas wytworzenia: 2014-10-28
    Czas udostępnienia: 2014-10-28 12:20:35

    OBWIESZCZENIE Powiatowej Komisji Wyborczej w Ostrowie Wielkopolskim

    Czas wytworzenia: 2014-10-27
    Czas udostępnienia: 2014-10-27 15:03:55

    Postanowienie Komisarza Wyborczego

    Czas wytworzenia: 2014-10-22
    Czas udostępnienia: 2014-10-22 14:34:23

    Komunikat Komisarza Wyborczego

    Czas wytworzenia: 2014-10-22
    Czas udostępnienia: 2014-10-22 14:35:16

    Komunikat Powiatowej Komisji Wyborczej w Ostrowie Wielkopolskim

    Czas wytworzenia: 2014-10-22
    Czas udostępnienia: 2014-10-22 15:09:06

    Komunikat Powiatowej Komisji Wyborczej w Ostrowie Wielkopolskim z dnia 25 września 2014

    Czas wytworzenia: 2014-09-25
    Czas udostępnienia: 2014-09-25 14:48:51

    Postanowienie nr 13-2014 Komisarza Wyborczego w Kaliszu

    Czas wytworzenia: 2014-09-23
    Czas udostępnienia: 2014-09-23 15:21:09

    Obwieszczenie Starosty Ostrowskiego

    Czas wytworzenia: 2014-09-05
    Czas udostępnienia: 2014-09-05 13:31:12