OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Folder: Referat Architektury i Budownictwa

Referat Architektury i Budownictwa

    Obwieszczenie Starosty Ostrowskiego z dnia 26 stycznia 2018r.

    Obwieszczenie Starosty Ostrowskiego z dnia 26 stycznia 2016r. zawiadamiające o wszczęciu postępowania  w sprawie wydania decyzji o zezwoleniu na realizację inwestycji drogowej w m. Ostrów Wielkopolski ul. Wysocka

    Czas wytworzenia: 2018-02-14
    Czas udostępnienia: 2018-05-11 11:24:59

    Pozwolenie na budowę / Zmiana pozwolenia na budowę

    Al. Powstańców Wielkopolskich 16 63-400 Ostrów Wielkopolski II p. pok.: 222-226 Fax: (062) 737-84-33 e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów: poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:21:55

    Przeniesienie pozwolenia na budowę na rzecz innej osoby

    Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:28:38

    Zaświadczenie o samodzielności lokalu

    Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:23:57

    Pozwolenie na rozbiórkę

      Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:27:40

    Zgłoszenie budowy/rozbiórki obiektów budowlanych niewymagających pozwolenia na budowę/rozbiórkę

    Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:25:48

    Zgłoszenie zmiany sposobu użytkowania obiektu budowlanego

      Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 10:26:41

    Zgłoszenie budowy lub przebudowy z projektem budowlanym

      Al. Powstańców Wielkopolskich 1663-400 Ostrów WielkopolskiII p. pok.: 222-226Fax: (062) 737-84-33e-mail:  starostwo@powiat-ostrowski.pl  Godziny przyjmowania interesantów:poniedziałek-piątek godz.  8:30 – 15:30 Dane do uiszczania płaty...

    Czas wytworzenia: 2015-08-27
    Czas udostępnienia: 2019-02-12 09:16:22