OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Biuletyn Informacji Publicznej Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim
Folder: Rzeczy znalezione

Rzeczy znalezione

Artykuł: BIURO RZECZY ZNALEZIONYCH

BIURO RZECZY ZNALEZIONYCH

Adres: Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim

WYDZIAŁ SPRAW SPOŁECZNYCH

Referat Transportu Drogowego i Publicznego

63-400 Ostrów Wielkopolski, Al. Powstańców Wielkopolskich 16

Pokój 228 / 229 (II piętro)

Tel. 62 7378436  lub 62 7378477

Godziny pracy Biura Rzeczy Znalezionych:

Poniedziałek - Piątek 7:30 – 15:30

Zakres działania:

  1. odbieranie zawiadomień o znalezieniu rzeczy na terenie Powiatu Ostrowskiego przez mieszkańców Powiatu,
  2. przyjmowanie i przechowywanie rzeczy znalezionych,
  3. poszukiwanie osób uprawnionych do ich odbioru,
  4. udzielanie wyjaśnień osobom zgłaszającym istnienie ich praw,
  5. wydawanie rzeczy znalezionych.

 

Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 20 lutego 2015 r. o rzeczach znalezionych (Dz. U. z 2015 r., poz. 397):

Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Iwona Kończy
Czas wytworzenia: 2017-06-29
Osoba udostępniająca: Adrian Ćwiklak
Czas udostępnienia: 2017-06-29 08:36:13
Podmiot udostępniający: Powiat Ostrowski
Licznik wejść: 2302