OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

Zarządzenia Starosty Ostrowskiego rok 2021

Załączone pliki

  1. w sprawie ustalenia średniego miesięcznego kosztu utrzymania mieszkańca w Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim w 2021 roku
  2. w sprawie ustalenia średniego miesięcznego kosztu utrzymania mieszkańca w Domu Pomocy Społecznej w Psarach w 2021 roku
  3. w sprawie ustalenia średniego miesięcznego kosztu utrzymania dziecka umieszczonego na pobyt całodobowy w Placówce Wsparcia Dziecka i Rodziny w Ostrowie Wielkopolskim w 2021 roku
  4. w sprawie wprowadzenia regulaminu zabezpieczenia oraz korzystania z pomieszczeń w budynku Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim.
  5. w sprawie powołania komisji egzaminacyjnej w celu przeprowadzenia egzaminu kończącego służbę przygotowawczą Pani Aldony Nowak na stanowisko urzędnicze Podinspektora/Inspektora w Wydziale Rozwoju Powiatu Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim.
  6. w sprawie ogłoszenia licytacji publicznej ruchomości Powiatu Ostrowskiego oraz wyznaczenia Komisji do przeprowadzenia licytacji publicznej.
  7. w sprawie wprowadzenia zasad rachunkowości do Umowy o dofinansowanie Projektu pt. „Kształcenie zawodowe młodzieży Powiatu Ostrowskiego w trybie zdalnym – jako metoda zapobiegania/łagodzenia skutków epidemii COVID-19” nr RPWP.08.03.01-30-0011/20-00
  8. w sprawie podania do publicznej wiadomości wykazu nieruchomości - samodzielnego lokalu mieszkalnego nr 7 wraz z udziałem wynoszącym 6534/118840 części w nieruchomości wspólnej, położonego w Ostrowie Wielkopolskim przy ulicy Chełmońskiego, przeznaczonego do sprzedaży w drodze bezprzetragowej na rzecz najemcy.
  9. w sprawie organizacji narad koordynacyjnych oraz zasad i trybu uzgadniania usytuowania projektowanych sieci uzbrojenia terenu
  10. w sprawie wprowadzenia „Regulaminu wynagradzania pracowników Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim”
  11. w sprawie wprowadzenia „Regulaminu dokonywania okresowych ocen pracowników Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim i kierowników jednostek organizacyjnych Powiatu Ostrowskiego”
  12. w sprawie ogłoszenia drugiej licytacji publicznej ruchomości Powiatu Ostrowskiego oraz wyznaczenia Komisji do przeprowadzenia licytacji publicznej
  13. w sprawie przyjęcia struktury organizacyjnej Wydziału Organizacyjnego
  14. w sprawie wprowadzenia „Instrukcji ewidencji i kontroli druków ścisłego zarachowania w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim”
Czas udostępnienia: 2021-01-27
Pokaż metadane