OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

OFERTY W TRYBIE UPROSZCZONYM (art.19a)

Oferty składane na podst art. 19a ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o możliwości zgłaszania uwag do oferty na realizację zadania w trybie art. 19a ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.

 

1) W dniu 28.02.2024 r. Koło Gospodyń Wiejskich z siedzibą w Ligocie, złożyło w trybie art. 19a ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie (Dz. U. z 2023 r. poz. 571) ofertę na realizację zadania publicznego pn.: „Spotkania z teatrem”.

Uznając celowość realizacji zadania publicznego przez ww. stowarzyszenie, zamieszcza się ww. ofertę w Biuletynie Informacji Publicznej Starostwa Powiatowego, na stronie internetowej oraz na tablicy informacyjnej Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim.

Uwagi do ww. oferty można zgłaszać w terminie 7 dni od dnia zamieszczenia oferty, tj. do 07.03.2024 r. w formie pisemnej na załączonym formularzu w Biurze Podawczym w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim w godz. 8.00 – 16.00 lub drogą elektroniczną na adres: op@powiat-ostrowski.pl

Załączone pliki

  1. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Izabela Grabska
    Czas wytworzenia: 2024-02-29
    Osoba udostępniająca: Izabela Grabska
    Czas udostępnienia: 2024-02-29 13:25:02
    Licznik pobrań: 3
  2. Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Izabela Grabska
    Czas wytworzenia: 2024-02-29
    Osoba udostępniająca: Izabela Grabska
    Czas udostępnienia: 2024-02-29 13:25:02
    Licznik pobrań: 4
Czas udostępnienia: 2024-03-28
Ukryj metadane
Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Izabela Grabska
Czas wytworzenia: 2024-02-29
Osoba udostępniająca: Izabela Grabska
Czas udostępnienia: 2024-03-28 15:50:10
Licznik wejść: 30