OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

Leczenie w ramach NFZ

    „Środa z profilaktyką” – higiena stylu życia - snu

    2021-11-29 12:29:00

    Wysyłamy do Państwa informację nt. cyklicznej akcji pod nazwą „Środa z profilaktyką”, która jest organizowana i koordynowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia. W tym tygodniu w ramach projektu „Środa z profilaktyką” wysyłamy do Państwa materiały dotyczące...

    „Środa z profilaktyką” – materiały dotyczące ostre powikłania cukrzycy - hipoglikemia i hiperglikemia

    2021-11-16 15:06:16

    Jeszcze raz zapraszamy do odwiedzenia profilu Profilaktyka w praktyce/Wielkopolska https://www.facebook.com/ProfilaktykaWielkopolska, gdzie publikowane są na bieżąco materiały i filmy z ekspertami w dziedzinie profilaktyki chorób i promocji zdrowia, z...

    Program „Profilaktyka 40 Plus”

    2021-10-13 15:41:06

    Program „Profilaktyka 40 Plus” jest krokiem do odbudowy zdrowia Polaków po pandemii, która negatywnie wpłynęła na ich stan zdrowia.

    „Środa z profilaktyką” – materiały dotyczące profilaktyki chorób mózgu – Alzheimer

    2021-10-08 15:14:33

    Szanowni Państwo,   Wysyłamy do Państwa informację nt. cyklicznej akcji pod nazwą „Środa z profilaktyką”, która jest organizowana i koordynowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia. W tym tygodniu w ramach projektu „Środa z profilaktyką” wysyłamy do...

    „Środa z profilaktyką”

    2021-10-08 15:13:53

    Szanowni Państwo,   Wysyłamy do Państwa informację nt. cyklicznej akcji pod nazwą „Środa z profilaktyką”, która jest organizowana i koordynowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia. W tym tygodniu w ramach projektu „Środa z profilaktyką” wysyłamy do...

    Październik Miesiącem Profilaktyki Raka Piersi – badania w mobilnej pracowni mammograficznej Lux Med – Przygodzice (Powiat Ostrowski)

    2021-09-22 09:33:09

    Szanowni Państwo, zbliża się październik - Miesiąc Świadomości Raka Piersi, w którym obchodzony jest Europejski Dzień Walki z Rakiem Piersi, najczęściej diagnozowanym nowotworem u kobiet. Powiedzenie „lepiej zapobiegać niż leczyć” nabiera w tym...

    Wykaz świadczeniodawców z zakresu ambulatoryjnej opieki specjalistycznej oraz stomatologii zachowawczej, ortodontycznej oraz doraźnej na rok 2021

    2021-02-18 08:38:26