OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

ROK 2020

    Zbiorcza informacja o petycjach rozpatrzonych w roku 2020 przez Starstę i Zarząd Powiatu Ostrowskiego

    2021-03-26 14:18:42

    Informacja o petycjach skierowanych do Starosty i Zarządu Powiatu w roku 2020

    2020-11-02 09:38:41

    Petycja w sprawie zakłócania spokoju przez Klub Magnes we Wtórku

    2020-10-29 15:42:48

    Petycja w sprawie budowy chodnika przy drodze powatowej w miejscowości Konradów

    2020-10-29 15:42:38

    Odpowiedź na petycje w sprawie budowy chodnika w miejscowści Konradów

    2020-08-31 09:59:16

    Petycja w sprawie budowy chodnika przy drodze powatowej w miejscowości Konradów

    2020-07-20 15:21:25

    Petycja w sprawie budowy scieżki rowerowej do Radziwiłłowa

    2020-06-25 07:54:29

    Petycja w sprawie wykonania chodnika wzdłuż drogi powiatowej łączącej Smardowskie Olendry z Sadowiem

    2020-04-09 12:49:05

    Petycja w sprawie podjęcia działań zmierzających do ochrony zdrowia mieszkańców gmin przed ekspozycją na sztuczne pole elektromagnetyczne

    2020-04-09 12:49:05

    Petycja w sprawie modernizacji drogi powiatowej nr P5304P

    2020-02-25 09:56:31

    Petycja przeciw budowie stacji bazowej telefonii komórkowej przy ul. Przemysłowej w Odolanowie

    2020-01-20 12:42:49