OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

Posiedzenie zarządu w dniu 7 maja 2020 roku

Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
Czas wytworzenia: 2020-05-07
Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:35:35
Licznik wejść: 45

Załączone pliki

  1. w sprawie zaopiniowania projektu pn.:„Przebudowa drogi nr 5169P Gorzyce Wielkie – Nabyszyce na odc. dł. ok. 6 km”,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:24:38
    Licznik pobrań: 9
  2. w sprawie zaliczenia niektórych dróg na terenie gminy Ostrów Wielkopolski do kategorii dróg gminnych
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:25:06
    Licznik pobrań: 2
  3. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: „SENSORIALE” Gabinet Terapii Integracji Sensorycznej Katarzyna Delinger, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczenia w budynku Krytej Pływalni „Wodny Raj” na gabinet terapii integracji sensorycznej, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:25:35
    Licznik pobrań: 1
  4. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: Henryka Stendera – Nysiak, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. powierzchni użytkowej w budynku IV Liceum Ogólnokształcącego na prowadzenie sklepiku szkolnego, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:26:09
    Licznik pobrań: 2
  5. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: Szkoła Samoobrony i Walk Wręcz Artur Haraj, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. sali gimnastycznej w budynku szkoły, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:26:43
    Licznik pobrań: 2
  6. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: Grażyna Cieśla, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. sali gimnastycznej w budynku szkoły na prowadzenie zajęć z aerobiku, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:27:18
    Licznik pobrań: 3
  7. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: DELEKTOMATY s.c., (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. powierzchni użytkowej pod automaty sprzedające w budynku Krytej Pływalni „Wodny Raj”, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:27:42
    Licznik pobrań: 1
  8. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: Ośrodek Szkolenia Kierowców Zając Mirosław, ul. Wojska Polskiego 17, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczenia w budynku Krytej Pływalni „Wodny Raj” na prowadzenie działalności usługowej z zakresu szkolenia kierowców, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:28:06
    Licznik pobrań: 1
  9. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: BIOKARD Centrum Terapii Naturalnych Maryna Mykhaylets, ul. Wojska Polskiego 17, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczeń użytkowych w budynku Krytej Pływalni „Wodny Raj” na prowadzenie działalności usługowej z zakresu zabiegów leczniczo – rehabilitacyjnych, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:28:29
    Licznik pobrań: 1
  10. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających Zespołowi Szkół Transportowo – Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostrowie Wielkopolskim (ZST-E CKU) od Najemcy: Agencja Handlowa „Limba - Catering” Maciej Domagała, ul. Wolności 10, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczeń na prowadzenie działalności gastronomicznej, znajdującej się w trwałym zarządzie ZST–E CKU, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:28:58
    Licznik pobrań: 2
  11. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających Zespołowi Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim (ZSU) od Najemcy: Agencja Handlowa „Limba- Catering” Maciej Domagała, ul. Wolności 10, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczeń na prowadzenie działalności gastronomicznej, znajdującej się w trwałym zarządzie ZSU, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:29:32
    Licznik pobrań: 1
  12. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających Zespołowi Szkół Transportowo – Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostrowie Wielkopolskim (ZST-E CKU) od Najemcy: Usługi Mechaniki Pojazdowej s.c. Tadeusz Klajn, Marian Mierzchała, ul. Kantaka 6, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. pomieszczeń na prowadzenie stacji kontroli pojazdów, znajdującej się w trwałym zarządzie ZST–E CKU, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:30:03
    Licznik pobrań: 1
  13. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: MJ SERWIS Grzegorz Judziński, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. powierzchni użytkowej pod automaty samosprzedające w budynku szkoły, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19,
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:30:52
    Licznik pobrań: 1
  14. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających III Liceum Ogólnokształcącemu w Ostrowie Wielkopolskim (III LO) od Najemcy: Małgorzata Kaźmierowska Studio Ruchu i Korekcji Wad Postawy, (dane osobowe i adresowe częściowo zanonimizowane – zgodnie z art. 5 pkt 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych RODO), z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. sali gimnastycznej w budynku Krytej Pływalni „Wodny Raj”, znajdującej się w trwałym zarządzie III LO, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19.
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:31:20
    Licznik pobrań: 1
  15. w sprawie odstąpienia od dochodzenia należności o charakterze cywilnoprawnym przypadających Powiatowi Ostrowskiemu od Najemcy: Bufet Gastronomiczny Aleksandra Staniewska, Al. Powstańców Wielkopolskich 16, 63-400 Ostrów Wielkopolski, z tytułu oddania w najem nieruchomości, tj. lokalu użytkowego na prowadzenie działalności gastronomicznej w budynku Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim, w związku z ponoszeniem przez Najemcę negatywnych konsekwencji ekonomicznych z powodu COVID-19.
    Osoba wytwarzająca/odpowiedzialna: Jolanta Orzechowska
    Czas wytworzenia: 2020-05-07
    Osoba udostępniająca: Jolanta Orzechowska
    Czas udostępnienia: 2020-05-19 15:32:05
    Licznik pobrań: 2