OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych RODO) informuję, iż: 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
    w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56,
    e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl,
    • dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c)
      rozporządzenia RODO, co oznacza iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
    • w celach archiwalnych.
  3. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych, którym podlega Administrator Danych.
  4. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje, w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom, w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa
  5. Podanie danych Osobowych jest dobrowolne, co oznacza, że nie ma Pani/Pan ani ustawowego ani umownego obowiązku podania tych danych. Jednakże w sytuacji, gdy nie podadzą nam Państwo tych danych, realizacja zadania nie będzie możliwa.
  6. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
Logo Biuletyn Informacji Publicznej Logo Powiatu Ostrowskiego

VI kadencja

    Strony: 1 2

    XXXVII Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 29 października 2021 roku

    2021-11-02 09:52:19

    XXXVI Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 30 września 2021 roku

    2021-10-04 13:18:25

    XXXIV Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 27 sierpnia 2021 roku

    2021-08-30 11:11:10

    XXXIII Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 30 czerwca 2021 roku

    2021-07-02 08:55:03

    XXXII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 17 czerwca 2021 roku

    2021-06-18 11:35:52

    XXXI Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 20 maja 2021 roku

    2021-05-21 12:12:10

    XXX Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 31 marca 2021 roku

    2021-04-06 11:05:07

    XXIX Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 26 luty 2021 roku

    2021-03-03 09:26:32

    XXVIII Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 26 styczeń 2021 roku

    2021-01-27 11:13:05

    XXVII Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 29 grudnia 2020 roku

    2020-12-30 11:16:18

    XXVI Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 8 grudnia 2020 roku

    2020-12-10 08:29:26

    XXV Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 28 października 2020 roku

    2020-12-10 08:21:00

    XXIV Sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 30 września 2020 roku

    2020-10-02 10:59:10

    XXIII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 3 sierpnia 2020 roku

    2020-08-03 15:44:49

    XXII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 26 czerwca 2020 roku

    2020-07-02 10:17:22

    XXI sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 18 czerwca 2020

    2020-06-24 12:24:46

    XX sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 30 kwietnia 2020

    2020-05-04 12:50:17

    XIX sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 15 kwietnia 2020 roku

    2020-04-16 13:00:39

    XVIII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 28 lutego 2020 roku

    2020-03-02 11:24:25

    XVII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego, 20 stycznia 2020 roku

    2020-01-22 09:16:04

    Strony: 1 2